Suriye Çalışmaları Toplantısı Yapıldı
Ufuk-Der ev sahipliğinde İyilikder temsilcileri ile Suriye faaliyetlerini değerlendirmek için istişare toplantısı gerçekleştirildi. Ufuk-Der ev sahipliğinde 28 Ocak Cumartesi günü Gaziantep, Adana, Osmaniye, İskenderun, İslahiye, Hassa, Dörtyol ve Kırıkhan’dan gelen İyilikder temsilcileri ile Suriye faaliyetlerini değerlendirmek üzere bir istişare toplantısı yapıldı.
Toplantıda açılış konuşması Ufuk-Der Başkanı Mustafa Şanverdi tarafından yapıldı. Şanverdi konuşmasında; “Suriye olayları başladığından bu yana Reyhanlı Ufuk-Der ve İyilikder işbirliği ile Suriyeli kardeşlerimizin maddi manevi yanlarında olma çabası içirişinde çalışmalarınızı sürdürüyoruz. İyilikder için depolu yer bakıyoruz. İçinde yardım mağazası ve kütüphane/kafeterya olacak. İyilikder faaliyetleri için bir araç alıp giydireceğiz, Reyhanlı faaliyet gösteren diğer kuruluşlarla yakın temastayız. Şuan iki depomuz var. Hemen hemen haftanın her günü yardım dağıtımı yapılıyor. Suriyeli çocuk ve gençlere yönelik geziler, sohbetler, kermesler yapıyoruz. Birçok zaman yardımda bulunan yardım dağıtımına katılıyor. Yetim giydirme faaliyetimiz hemen hemen her ay oluyor.
Diğer illerden Reyhanlı’ya yardım getirenlere nezaret edilerek kapı kapı dolaşarak yardım dağıtılıyor. Reyhanlı Cilvegözü gümrüğünden Suriye içerisine İyilikder’in geçiş izni almasını sağladık. En son İdlip’e giderek yardım ve oyuncak dağıtımı yapıldı. Gönüllülerimiz mümkünse her ay yetimlere ev ziyareti yapıyor. İyilikder olarak Reyhanlı bürokrasini ziyaret ediyoruz, iletişim güçlü tutmaya çalışıyoruz.” dedi.
Ayrıca Mustafa Şanverdi, kurulacak olan koordinasyon merkezinin sadece yardımlar için değil bunun yanı sıra eğitim kültür sosyal uyum çalışmalarının da organize edileceği bir merkez olarak planlanmakta olduğunu ifade ederek konuşmasını bitirdi.
Ardından Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir konuşma yaptı. Aldemir, “İslam ülkelerinin dramından ve buradaki duyarlılığın Dünyada hiçbir yerde olmadığını, ne mutlu ki Allah bizlere Suriyeli kardeşlerimize yardım etme ve onların dualarına nail olma şansı verdi. Sayelerinde evlerimizin bereketlendi. Birlikte daha üst bir fikir-akıl üretmek gerekir, bu toplumun üstün yeteneklilerini bir araya getirmemiz gerekir. Gün kılık-kıyafete karışma günü değil adaleti, güvenliği, barışı sağlamamız günüdür. Yapılan yardımların eğitim alt yapısında olması gerekir. Zaten İyilikder de bu yüzden vardır. Birlikte mücadele edip seferber olmamız ve kardeşlerimize sahip çıkmamız lazım yoksa bunları terör örgütleri kullanır. Bunun için daha fazla çaba sarf etmemiz lazım. Reyhanlı'da kurulacak olan Koordinasyon Merkezi içinde destek olacağız.” diyerek konuşmasını bitirdi.
Suriye için yapılmakta olan; Suriye siyaset akademisi, Işrak gazetesi, Radyo, Sesli arşiv çalışması bugünün dramını anlatan gelecek kuşakların bilinçlendirilmesi, Arapça kitapların yaygınlaştırılması projeleri ifade edildi.
Toplantıda diğer dernek temsilcileri de kendi şehirlerinde yapılan faaliyetlerden ve çalışmalardan bahsetti.
Program, Suriyelilere yönelik ileriye dönük neler yapılacağı kararlarının alınmasıyla son buldu.